Müslüman dünyası, kocaman bir gövde; ama, başsız!
MAKALE
Paylaş
02.06.2024 18:32
387 okunma
Selahaddin E. Çakırgil

Okuyucularla Hasbihal:

*Pazar günleri yaptığımız bir diğer 'Okuyucularla Hasbihal'e daha, okuyucularımızı sağlık ve âfiyet dileklerimizle selâmlayarak başlayalım:

*Çorlu'dan Selâmî Muhtaroğlu yazıyor: 'Evvelki gün, metrobüs'le Beylikdüzü'nden Üsküdar'a giderken, yaklaşık 50 km.yi aşkın yol boyunca, İBB'nin 19 Mayıs için hazırlattığı ve 'Özgürsem... Sen varsın diye....' diye kocaman harflerle yazılmış pankartları görünce, ilâhlaştırma ve insanüstülük 'kült'ünün sıradan halkın ve hele de çocukların ve genç nesillerin zihninde nasıl bir 'kutsama kültü' oluşturduğu daha görülüyordu.

--...

*Giresun'dan Sâkine Yılmazer isimli okuyucumuz diyor ki: 'Biz burada Hacca ve Umreye gidenlere, o yolda kazanmayı umduğunuz sevapları, dünyanın her bir yanındaki Müslümanlara, Gazze ve bütün Filistin'de, Arakan'da, Türkistan'da, Afganistan'da.. ve diğer yerlerde aç-perişan Müslümanlara harcasanız.. ' diyoruz.. Haklı olduğumuza da inanıyoruz.. Yanlış mı düşünüyoruz?

--Bu hanım kardeşimizin dile getirdiği konu elbette yerindedir.. Ama, ömründe bir kere Hac imkânı bulanlara karşı olanların çoğu, kendileri, devamlı, yurt dışı turistik gezilere giden malûm taife.. Bunu da unutmamak gerek..

*Yazar Hamza Türkmen de, 20 Mayıs tarihinde yayınlanan, 'Hılâfet'in kaldırılmasını İngilizler mi istedi?' başlıklı yazımızda değinilen Feylesof Rıza Tevfik'in hâtıratı konusuyla ilgili olarak, 'Haksöz' internet sitesinde -özetle- şöyle diyor:

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya