Irkçılık ve milliyetçiliğin despotizmi
MAKALE
Paylaş
07.07.2024 21:26
373 okunma
Prof.Dr. Prof. Dr. Bilal Sambur

Irkçılık ve milliyetçilik, insan tarafından insanlığa karşı üretilen en ölümcül ve yıkıcı hastalıkların ve fanatizmlerin başında gelmektedir. Irkçılık ve milliyetçilik, sadece kişilerin kafalarını ve kalplerini çürüten bir zehir değildir. Irkçılık ve milliyetçilik, kafaların ve kalplerin içine sızıp yerleştiği gibi, kendisine dışarıda da bir dünya yaratmaktadır. Irkçılık ve milliyetçilik, bir duygusuzluktan, düşüncesizlikten ve dünyasızlıktan meydana gelen bir duygu, düüşünce ve dünya halidir. Irkçılığın ve milliyetçiliğin şovlarını yapanlar, sembollerini kullananlar, ve saldırganlıklarına esir olanlar, aslında, duygusuzluklarını, düşüncesizliklerini ve dünyasızlıklarını ortaya koymaktadırlar.

Irkçılık ve milliyetçilik, kişilerin kafalarında ve kalplerinde üretilen, daha sonra kitleselleştirilen ve kurumlarla desteklenen ve beslenen sapkınlıklardır. Irkçılık ve milliyetçilik, salt bir kişisel önyargı durumundan ibaret değildir. Kişilerin kafalarında ve kalplerinde oluşturulan ırkçı ve milliyetçi önyargılar, ideolojik söylemlere dönüştürülmekte, kültürel kurgular olarak yüceltilmekte ve kurumsal desteklerle sürekli ve sistematik olarak üretilmektedir. Irkçılık ve milliyetçilik, sadece kişilerle sınırlı olan, toplumdaki birkaç çürük elma olarak görülemez. Irkçılık ve milliyetçilik, kişisel, toplumsal ve kurumsal bir olgudur.Tarih ve kültür, ırkçılığın ve milliyetçiliğin beslendiği ana kaynaklardır.İnsanlığın geçmişi, şu anı ve geleceği, ırkçılığın ve milliyetçiliğin üretilmesi için sürekli ve sistematiik bir şekilde iğfal edilmekte ve istismar edilmektedir.

Irkçılık ve milliyetçilik, kişiyi ve toplumu çepeçevre saran bir körlük, kısırlık ve kıyım halidir. Sürekli ve sistematik olarak üretilen ırkçı ve milliyetçi bağlamlar ve söylemler, kişilerin ve toplumların kendilerini dünyada ırkçı bir bakışaçısıyla görmelerine, varolmalarına ve davranmalarına yol açmaktadır. Irkçılık ve milliyetçilik, dünyada insan olarak kendini görme, davranma ve var etme yolu değildir.Kişilerin ve toplumların, ırkçılığı ve milliyetçiliği bir dünya görüşü, kendini var etme biçimi ve pratik olarak algılamaları, insanlık için büyük bir çürüme anlamına geldiği gibi, büyük bir tehlike ve tehdit anlamına gelmektedir.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya