İslâm Dünyası Nasıl Birleşir?
MAKALE
Paylaş
05.09.2024 14:47
444 okunma
Mehmet Aktan

Halen lime lime bölünmüş bulunan Ülkemiz' deki ve dünyadaki Müslümanları ve insanları bir araya getirecek olan güç: “YENİDEN İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ” dir.

Müslümanları bir araya getirir, çünkü:

Kendisini sade ve samimi bir Müslüman olarak kabul eden herkes YENİDEN İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ Mefkûresi etrafında kenetlenecektir. Samimi olmayan Müslümanlara sözümüz yoktur.

Zira, YENİDEN İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ' nin hedefi İSLÂM, izleyeceği yol ise SÜNNET' tir. Bilerek ya da bilmeyerek bu hedef ve Yol’ un dışına çıkma eğilimleri, İslâm ve bizi İslâm’ a kavuşturacak olan Sünnet (Rasulullah S.A.S. Efendimizin riyasetindeki İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ) doğrultusunda düzeltilir. Çünkü örnek İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ’ dir. Sünnet' i reddeden İslâm dairesi dışındadır.

Halen Ülkemiz ve Dünyada Samimiyetle İslâm' a hizmet etmekte olan her hakikî ve hükmî şahsiyetler, ad ve sıfatları her ne olursa olun; Edille-i Şer' iye dairesinin dışına çıkamaz-lar.

Hedef olarak kabul edilen Edille-i Şer’ iye; Hatt-ı Hareket olarak ve yol olarak da Sünnet-i Seniyye dışında; başkaca hiçbir inanç, fikir ve felsefe, hiçbir gerçek ve tüzel kişilik makbul değildir!

Bu nedenle; Sade ve samimi Müslümanları birleştirecek olan yegâne harç, YENİDEN İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ MEFKÛRESİ’ dir.

Dünyadaki gayri Müslimleri birleştirecek olan yegâne harç da yine YENİDEN İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ MEFKÛRESİ' dir.

Çünkü insanlık, fıtratı icabı; şuurlu ya da gayri şuurî olsun İSLÂM' a, yani Hak' kın Hâkimiyeti' ne, yani kurtuluşa susamıştır, hasretle İslâm' ı beklemektedir.

Bu nedenle, Tüm İnsanlığı sulh, sükûn, sıhhat, huzur, mutluluk, merhamet, sevgi saygı, şefkat, merhamet, samimiyet, hukuka saygı, adalet, ilim, din, vicdan ve ifade hürriyetini kabul eden (Medine Devleti’ nde olduğu gibi), insan hayatını kolaylaştıracak olan bilim ve teknolojik gelişme, insanca yaşama, edep, haya ve her türlü aşırılıklara kapalı, mazbut sosyal ve aile hayatını öngören;

Hiddet, şiddet, kin, nefret, intikam ve terörü ise reddeden İslâm' la şereflendirecek olan da; ALLAH' ın izni ve yardımıyla YENİDEN İSLÂM İNKILÂP HAREKETİ MEFKÛRESİ' dir.

Bu sonuç: Yeryüzünde fitneden (zulümden) eser kalmayıncaya kadar yürütülecek olan mücadelenin, mücahedenin hedefi olan sonuçtur.

Bu MEFKÛRE' nin henüz bir lideri ve topluluğu yoktur. Ancak Allah' ın izni ve yardımıyla çok geçmeden olacaktır. (22 sene gibi kısa bir zamanda, tüm Arabistan’ ın fevç fevç Medine’ ye gelerek kendiliklerinden İslâm’ ı kabul ettikleri gibi.)

Çünkü İslâm İnkılâp Hareketi, Ülkeleri değil, gönülleri fethetmeye matuftur. Fethedilen gönüller de ülkeleri fetheder!

Bu kutlu vazife kime, kimlere nasip olur? Bunu ancak Allah bilir.

Ne mutlu, bu kutlu Hareket' in herhangi bir noktasında hizmetkâr olacak olanlara!

Rabbim hayırlısıyla bizlere de bu kutlu vazifenin bir yerinde hizmet etmeyi nasip etsin! Amiin Amiin Amiin İNŞAALLAH... 

 

05.09.2024 Av. Mehmet AKTAN

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya