​İnsanın Yolu
MAKALE
Paylaş
21.07.2024 23:41
352 okunma
Prof.Dr. Prof. Dr. Bilal Sambur

Bütün kanunlar, kurumlar, inançlar, kurumlar, kaynaklar ve kurgular insan için yapılmıştır. İnsandan üstün ve yüce hiçbir kurum, kaynak, kişi veya kaynak yoktur. Bazı inançlar, kurumlar, kaynaklar, kimlikler, kurgular, kendilerinin insandan üstün olduğunu ve insanın kendilerine köle olması gerektiğini iddia ederler. İnsanı kendilerine feda eden ve köleleştiren bütün sistemler, kaynaklar, kimlikler, inançlar ve kurgular, sapkındırlar, yanılsamadırlar ve yalandırlar. İnsan, kendini hiçbir sisteme, kurguya, kaynağa, kimliğe ve kurguya feda etmemeyi ve hayatını onlar için harcamamayı anlama olgunluğuna ulaşmalıdır. Aydınlanma, aklını kullanmaya cesaret ederek insanın kendisini hiçbir şeye feda etmemesidir ve harcamamasıdır.

Kendisini tek mutlak doğru yol, kimlik, kaynak ve kanun olarak dayatan bütün yollar, kurgular ve düzenler, barbarlıktan başka bir şey değildirler. Kendilerinin eleştirilmesine izin vermeyen, eleştirmeyi sadece kendilerine hak olarak gören, sorgusuz sualsiz bir şekilde herkesin kendilerine inanmasını empoze eden bedevi ve barbar anlayışlar, insana esaret, cehalet ve sefalet getirirler. İnsana dair hiçbir şey, insana yabancı olmamalıdır. İnsana dair her şey, aynı zamanda insan tarafından eleştirilmeli, reddedilmeli, sorgulanmalı, soru haline getirilmeli, değiştirilmeli ve geride bırakılmalıdır. İnsan, kendisi tarafından yazılan bütün eserlerin, oluşturulan bütün kurumların, yapılan hukukların, kurgulanan bütün kimliklerin hakimi olmalıdır. Kurumlar, kimlikler, kaynaklar, insana hakim olmamalıdır ve insanın üstünde bir dereceye çıkarılmamalıdır.

İnsanlık, kadın-erkek bütün bireyleri kapsamaktadır. İnsan onuru, özgürlüğü ve özgünlüğü açısından kadınl ve erkek birbirine eşittirler. Erkek, kadının efendisi ve sahibi değildir. Kadın, erkeğin malı değildir. Kadın, erkeğin şehvet makinası da değildir. Kadın-erkek arasında cinsiyetçi ayırımcılıklar yapan, kadını erkeğin malı olarak gören ve erkeği kadının sahibi ve efendisi olarak dayatan bütün yollar, insanı barbarlığa ve çölleşmeye sürüklemektedirler. Kadın-erkek eşitliği, insanca yaşamak için takip edilmesi gereken yolun asli temelini oluşturmaktadır. Kadın

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya