İSTANBUL'UN FETHİNİ FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI İLE DEĞERLENDİRME
MAKALE
Paylaş
29.05.2021 10:23
1 yorum
1.387 okunma
Nurettin Dursun
İstanbul'un fethini alışılmış eski usullerle kutlamayı bırakmanın zamanının geldiğini ve çoktan geçtiğini düşünüyoruz. İstanbul'un fethini bilim ve teknolojik alanda büyük atılımlar yaparak büyük gelişmeler kaydetmiş ülkelerden daha üstün ürettiğimiz yerli uydularla, uçaklarla, İHA'larla, helikopterlerle, tanklarla, toplarla, denizaltılarla, uçak gemileri ve füzelerle kutlamamız gerekir. Karadan gemi yürütme işi artık günümüz insanını tatmin etmiyor. O iş tarihte kalmıştır. Bu anlayışla İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünü kutluyoruz.
 
Bundan daha önemlisi insanlığa vereceğimiz mesaj önemlidir. Batının insan hakları ve demokrasi aldatmasına dayanan propagandalarını etkisiz kılacak mesajlar vermek gerekli. İnsanlığı sömüren, zulme sürükleyen Batı dünyası karşısında insanlık için umut teşkil eden ve onlardan daha üstün mesajları seslendirerek yeni ve büyük hedefler ortaya koymak, günümüzde büyük bir ihtiyaçtır. İnsanlık gerçekten buna muhtaçtır. Çünkü Batı dünyası hem insanlığı perişan ediyor, hem kendisini insanlık için kurtuluş çaresi olarak gösteriyor. 
 
İnsanlık Batı medeniyetinin ürettiği gayri insani, gayri İslami kapitalist ve komünist sistemlerin cenderesi altında can çekişiyor. Sosyal Demokrasi ile yeni bir soluk almaya çalışsa da dayandığı sakat temeller itibarıyla bu mümkün olamıyor. Batının savunduğu insan hakları ve demokrasi sadece kendi insanları içindir. Yabancıların Batı dünyasında karşılaştıkları haksızlıklar ortadadır. Mültecilerin denizlerde boğulması olayları karşısında kılını kıpırdatmayan, kapılarını mültecilere kapatan Batı dünyasının insanlık dışı tavrı bizi derin derin düşündürmelidir. Batı dünyası için insan olmak sadece kendilerine hastır.
 
Evet insanlık İslam'a muhtaçtır. Bu İslam anlayışı, Batı dünyasının kontrolünde sakatlanan, özünden uzaklaştırılan, canavarlaştırılan ve asli kaynaklarına ters düşen hormonlu İslam değildir. Kur'an'ın ve Sahih Sünnetin gereklerine uygun ve fakat çağımızın problemlerine cevap veren yeni bir sisteme insanlığın ciddi anlamda ihtiyacı vardır. İşte bu ölçüler içerisinde kutlanan fethin bir anlamı olur. 
 
Tekrar büyük fetih kutlu olsun.
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Kutlarım
Eyvallah Üstad. Kalemin ve kelamın zeval görmesin
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     3.06.2021 08:20:52

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya