Dil, İnsanlığın Hayrı Ve Faydası Doğrultusunda Kullanılmalıdır
MAKALE
Paylaş
20.09.2022 12:59
1 yorum
533 okunma
Nurettin Dursun
Dil, insanın düşüncesini açıklamaya ve insanlar arasındaki iletişimi sağlayan Allah'ın yarattığı önemli bir araçtır. Bu itibarla dilin önemi çok büyüktür. Bunun için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır.
 
Dilin Allah'ın istediği doğrultuda kullanılması gerekir. Dil insanlar arasındaki birliği, beraberliği, kaynaşmayı ve kucaklaşmayı sağladığı gibi aynı zamanda ayrışmayı da sağlar. Dil, insanları birbirine düşürmenin aracı olarak kullanılmamalıdır. Gıybet bunun için Allah tarafından yasaklanmıştır.
 
Bazı insanların espri anlayışı çok yüksektir. Espri yapmayı çok severler. Espri bir zeka ürünüdür. Ben de o familyadanım. Zaman zaman insanlar birbirleriyle espri yaparken birbirlerini de kırabilirler. Buna dikkat etmek gerekir. Çünkü insanların kültür ve düşünce düzeyleri aynı değildir. Sizin düşünceniz insanları kırmak olmasa bile sizi ters anlayabilirler. Bu itibarla çok dikkat etmek gerekir.
 
İnsanlığın ve bütün medeniyetlerin ilham kaynağı Allah'ın son Kitabı Kur'an bu konuda şöyle buyuruyor:
 
"Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler; yoksa şeytan aralarına girer. Kuşkusuz şeytan insanların apaçık düşmanıdır." (İsra, 53)
 
Sonuç olarak dil, insanlığın hayrı ve faydası doğrultusunda kullanılmalıdır. Dil, Allah rızasını kazanmak için kullanılmalıdır. İşte o zaman Allah'ın yarattığı dil, yaratılışın amaç ve gayesi doğrultusunda kullanılmış olur.
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Dilim
Dilim seni dilim dilim dilerim,
Sırım eder damdan dama gererim.

Ne çektimse dilim senden çektim,
Ne buldumsa dilim senden buldum.
Yorum Ekleyen: Hasan Mutluoglu     22.09.2022 14:28:23

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya