ÖZLEDİĞİM TÜRKİYE
MAKALE
Paylaş
19.05.2021 14:54
2 yorum
1.401 okunma
Nurettin Dursun
Adaletin işlediği, sade vatandaştan cumhurbaşkanına kadar hiçbir ayırım yapılmadan herkesten hesap sorulduğu bir hukuk devleti özlüyorum.
 
Demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği, sorumluluk taşıyan herkesin hesap verdiği, kurumları saat gibi çalışan bir Türkiye özlüyorum.
 
Din istismarına ve din düşmanlığına yer vermeyen, dinin gereklerinin hakkıyla yerine getirildiği bir Türkiye özlüyorum.
 
Çalışan insanların, emeklinin hakkının verildiği, hiç kimsenin kimseye muhtaç edilmediği, ihtiyaç ve geçimlerini sağlamak üzere başka ülkelere gitmeye özenmeyen, gelecekten endişe duymayan insanların bulunduğu mutlu bir Türkiye özlüyorum.
 
Verdiği sözde duran, dürüst, ahlaki sorumluluk taşıyan, gerektiğinde özür dileyerek istifa eden, hedefe ulaşmak için her şeyi yapmayı meşru gören Makyavelist anlayışı elinin tersiyle iten kaliteli siyasetçilerin bulunduğu bir Türkiye özlüyorum. 
 
Emanetin ehil insanlara verildiği, işlerin istişare ile yapıldığı, hiçbir hileye başvurmadan seçimlerin adil yapılarak milli iradenin ülke yönetiminde gerçek anlamda tecelli ettiği, ülke yönetiminde toplum için faydalı işlerin yapıldığı zararları işlerin yapılmasına izin verilmediği, muhalefet ve iktidarıyla halka güven veren bir Türkiye özlüyorum. 
 
Yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara izin vermeyen, senin hırsızın kötü benimki iyi tartışmalarına girmeyen, hırsızlığı siyasetin demirbaşı olmaktan çıkaran, her çeşit suiistimale karşı çıkan bir siyaset anlayışının hakim olduğu bir Türkiye özlüyorum.
 
Farklı siyasal partilere mensup insanların kendi düşüncelerini hiçbir baskıya maruz kalmadan özgürce açıklayan, sevgi ve saygının ötesinde hiç kimseye karşı kötü niyet beslemeyen insanların bulunduğu bir Türkiye özlüyorum.
 
Farklı futbol takımlarına mensup taraftarların bir arada maç izlediği ve kavga etmeden ayrıldığı, yine farklı siyasal düşüncelere mensup insanların düşüncelerini özgürce tartışarak hakaret ve saldırganlığa başvurmadan sevgi ve saygı esaslarına riayet ederek birbirlerinden ayrıldığı medeni bir Türkiye özlüyorum.
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 2 yorum yapıldı
Toplumun aynası
Çok şey istiyorsunuz muhterem ağabey 🤗
Yorum Ekleyen: Hasan Mutluoğlu     20.05.2021 22:47:38
Nasıl Mümkün
Bunun Türk milletinin ortak ve güneş gibi aydınlık milli bir özlemi olduğu bilinmelidir. Böyle bir Türkiye'nin varlığı insan kalitesinin yükseltilmesine bağlıdır. Bu da eğitimin baş hedefi ve ana gayesi olması gerekir.
Yorum Ekleyen: HÜSEYİN AYAZ     19.05.2021 14:57:43

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya