Kur'an Mutlak Doğruyu Gösteren Allahın Kitabıdır
MAKALE
Paylaş
06.07.2022 09:53
481 okunma
Nurettin Dursun

Bütün çağlara hitap eden Allah'ın gönderdiği evrensel kitap Kur'an şöyle buyuruyor:

“Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bazısını, senin kutsal evinin (Kâbe’nin) yanında ekin bitmez bir vadiye yerleştirdim. Rabbimiz! Namazı dosdoğru kılmaları için (böyle yaptım). Sen de insanlardan bir kısmının gönüllerini onlara meylettir, onları ürünlerden rızıklandır, umulur ki şükrederler.” (İbrahim, 37)

“Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.” (İbrahim, 40)

Bazı çevreler Kur'an'da namazın nasıl kılınacağına dair bir açıklama yok. Biz bunu Hz. Peygamberden öğrendik diyerek Kur'an'a ters düşen iddialarını delillendirmek isterler. Kur'an'da İbrahim suresinin 37 ve 40 ayetlerde Allah'ın açıkladığı şekilde namazın Hazreti İbrahim'den beri var olduğunu açıkça gösteriyor. Hz Peygamber de namazı kendisinden önce diğer peygamberler nasıl kıldıysa O da öyle kılmıştır.

Sonuç olarak Kur'an mutlak doğruyu gösteren Allah'ın kitabıdır. Kur'an'ın anlaşılması için Kur'an'ı okumak yeterlidir. Başka bir şeye ihtiyaç yoktur. Zaten Kur'an kendisini açıklıyor. Hz Peygamber de bunu yapmıştır.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya